Ενημερωτική συνάντηση αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας είχε στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Μανόλη Καρτσωνάκη, , των αντιδημάρχων Στέλας Αρχοντάκη, Γιώργου Καραντινού, Μανόλη Βασιλάκη, της Γ.Γ. του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού και της προέδρου του συλλόγου γονέων του σχολείου Άννας Ψωμά.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΚΤΥΠ με αντικείμενο την παραχώρηση χρήσης ακινήτου με δικαίωμα ανέγερσης κτηριακού συγκροτήματος Σχολείων.

Μάλιστα για το θέμα αυτό προγραμματίζεται συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Αθανάσιο Γιάνναρη από τον οποίο ο Δήμος Ηρακλείου ζητά να προχωρήσει την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης το συγκεκριμένο έργο