Συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

Πρέπει να διαβάσετε

Τις προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών για τους επαγγελματίες των ελληνικών νησιωτικών περιοχών, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ηρακλείου Ελένη Βατσινά και Νοτίου Τομέα Αθηνών Παύλος Χρηστίδης με εκπροσώπους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΕΑΝ).

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια ζητήματα όπως η μείωση του αντισταθμίσματος του νησιωτικού κόστους με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα στα νησιά, επίσης οι προβληματικές ρυθμίσεις που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις σε καταρτισμένο εργατικό δυναμικό στις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σταθερά και σθεναρά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών των νησιών μας, ιδίως με δεδομένο το δυσμενέστατο οικονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει για τις επιχειρήσεις, τόσο οι διεθνείς εξελίξεις όσο και η πολιτική φορο-ασφυξία που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση» – σημείωσε σε δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησης, η Ελένη Βατσινά.

 

«Οι φορείς των νησιών μας αγωνιούν γιατί το κόστος παραγωγής και λειτουργίας έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ η πραγματική στήριξη είναι μηδαμινή. Ο ιδιωτικός Τομεας παράγει και δημιουργεί κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Είναι εθνικό χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους νησιώτες μας» – δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα