Συνάντηση για το πρόγραμμα «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ»

Πρέπει να διαβάσετε

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγών” και ακρωνύμιο “ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG VA – Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, πραγματοποιείται 3μερη τεχνική συνάντηση – άσκηση Πολιτικής Προστασίας, στη Λάρνακα της Κύπρου.

Στη διεξαγωγή της άσκησης που διοργανώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Άμυνα Κύπρου, συμμετέχουν στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καθώς και στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Στόχος είναι η εκπαίδευση για την «ανταλλαγή καλών πρακτικών και πυροσβεστικών εμπειριών σε περιπτώσεις μεγάλων επιχειρήσεων – καταστροφών (βασικές γνώσεις – στοιχειώδεις διαδικασίες)».

IMG_1225.JPG

Κοινές ασκήσεις θα διεξαχθούν στην Ε.Μ.Α.Κ. της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με σενάρια αντιμετώπισης φαινομένου πλημμυρών και σεισμών (προσχεδιασμός, οργάνωση, συγκρότηση ομάδων, εμπλοκή υπηρεσιών, συντονισμός, μηχανισμοί επικοινωνίας, συνεργασία ομάδων εμπλοκής, διαχείριση ρίσκου, αντιμετώπισης καταστροφών) με τη συμμετοχή αξιολογητή από το εξωτερικό.

Τον Μάρτιο του 2023 θα πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα, άσκηση ετοιμότητας στην Κρήτη, στο πλαίσιο της σειράς δράσεων τεχνικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα