Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
19.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Συνάντηση της Ν.Ε Hρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού τομέα

Πρέπει να διαβάσετε

Σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο των δράσεων της Ν.Ε Hρακλειου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Γαβαλά, με τον Πρόεδρο Κτηνοτρόφων Ηρακλείου, κ. Τζουλιαδάκη, με τον Πρόεδρο Αμπελουργών Ηρακλείου, κ. Ιερωνυμάκη, καθώς και με τον Πρόεδρο των Μελισσοκόμων κ. Λεονταράκη, στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου στην Παλιανή.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε Hρακλειου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Με φόντο το ράλι στις τιμές της ενέργειας και τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, που θέτουν εν αμφιβόλω την ικανότητα των παραγωγών να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά τον εποικοδομητικό διάλογο καταλήξαμε στο ότι η περιφερειακή ανάπτυξη και η οικοδόμηση μιας ανθεκτικής οικονομίας, είναι αυτά που θα διασφαλίσουν την επισιτιστική επάρκεια της χώρας.

Η διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τομέα του τουρισμού μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει το εισόδημα των παραγωγών.

Τονίστηκε η ανάγκη για εφαρμογή μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής, για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, την αναδιάταξη των πόρων της ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάπτυξης, η ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα βασικά μας προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο, καθώς επίσης η επιτακτική ανάγκη για ύπαρξη σοβαρού ελεγκτικού μηχανισμού.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Τζεδάκης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα