Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με στελέχη του ΑΔΜΗΕ

Πρέπει να διαβάσετε

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κ. Μάργαρη, τον Πρόεδρο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κ. Καράμπελα και τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη. Θέμα της συνάντησης ήταν η εγκατάσταση των πυλώνων διασύνδεσης στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά-Δαμάστα. Ειδικά για την περιοχή του Αποκόρωνα η προτεινόμενη γραμμή αφορά περιοχές στις παρυφές των Λευκών Ορέων.

Τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ ενημέρωσαν ότι για το σχεδιασμό έχει λάβει γνώση η Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια, ενώ έχουν δοθεί σχετικές άδειες από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, την Αρχαιολογία και τα Δασαρχεία.

Η κ. Βολουδάκη και ο κ. Κουκιανάκης, δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτό τον σχεδιασμό και ζητήθηκαν εναλλακτικές προτεινόμενες λύσεις όπως η υπογειοποίηση του καλωδίου. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως «Απάτητα Βουνά» και με τμήματα εντός περιοχών Natura.

Η κ. Βολουδάκη τόνισε ότι είναι πλήρως αντίθετη σε έναν τέτοιο σχεδιασμό που προκαλεί όχληση στο περιβάλλον και βρίσκει εντελώς αντίθετη και την τοπική κοινωνία ζητώντας παράλληλα να αναζητηθούν άλλες λύσεις που θα εξασφαλίζουν την ενεργειακή επάρκεια, αλλά και τον πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα