Συνάντηση Λαμπρινού με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για το δεσμευμένο ΑΦΜ

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, για το θέμα της δέσμευσης του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Μάλιστα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν γενικευμένη σύρραξη δήμου Αρχιεπισκοπής για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε: «Οι σχέσεις του Δήμου Ηρακλείου με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης παραμένουν αγαστές και αδιατάρακτες. Όποια προβλήματα έχουν προκύψει, θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να βρούμε λύσεις».

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει μια μεγάλη οικονομική εκκρεμότητα της Αρχιεπισκοπής προς το Δήμο Ηρακλείου που μαζί με τις προσαυξήσεις ξεπερνά το 1 εκ ευρώ, στο πλαίσιο της πληρωμής της εισφοράς σε χρήμα από την εφαρμογής του σχεδίου πόλης. Για την συγκεκριμένη υπόθεση η αρχιεπισκοπή έχει δηλώσει αδυναμία πληρωμής και κατέθεσε προσφυγή και δικαιώθηκε δικαστικά, ωστόσο ο δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει έφεση με αποτέλεσμα να αναμένεται η οριστική δικαστική απόφαση για την υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα