Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Σειρά επαφών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων, παρουσία του Αερολιμενάρχη κ. Γιώργου Πλιάκα.

Οι εκπρόσωποι του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την έλλειψη προσωπικού, την ελλιπή χρηματοδότηση που έχει ως συνέπεια την μη συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και την ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας, επισήμαναν τα προβλήματα που δημιουργεί ο παλιός εξοπλισμός διαχείρισης κυκλοφορίας, που ναι μεν δεν επηρεάζει την ασφάλεια πτήσεων, αλλά η ανανέωσή του θα συμβάλλει στην αύξηση των εξυπηρετούμενων αεροπλάνων, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που εκ των πραγμάτων υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση. Σημείωσαν δε, την ανάγκη ενίσχυσης με στελεχιακό δυναμικό, καθώς οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις έχουν προκαλέσει σημαντική υποστελέχωση, με τις αντίστοιχες συνέπειες στη λειτουργία των βαρδιών.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης, τόνισε ότι «Το Αεροδρόμιο του Ηρακλείου για όσο καιρό παραμένει ακόμα, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Καστελίου, θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και να αναβαθμιστεί με εξοπλισμό σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης, ώστε να μην προκαλούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις. Δεν νοείται μάλιστα, να ξεκινούν οι πτήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο και να υπάρχει ασυντήρητος, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, οποιοσδήποτε εξοπλισμός του Αεροδρομίου. Τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα μεταφέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο αρμόδιο Υπουργείο, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντίδραση».

Στις συναντήσεις παρέστησαν ο κ. Βαγγέλης Βιστάκης, Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Βαγγέλης Χατζάκης, η κα. Άννα Πουκαμισά, ο κ. Γιώργος Βαβουράκης, ο κ. Γιώργος Λιοδακάκης και ο κ. Γιάννης Νακατσιάδης Αντιπρόεδρος, Γενική Γραμματέας, ταμίας, β’ αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γραμματέας του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Μανόλης Μανωλάκης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και ο κ. Βαγγέλης Σεγρεδάκης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα