Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Συναγερμός στον Πηνειό – «Έσπασαν» τα αναχώματα του Ενιπέα, ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη

Πρέπει να διαβάσετε

Η κακοκαιρία Elias σφυροκόπησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τη Θεσσαλία και τα μέρη που είχε χτυπήσει η κακοκαιρία Daniel, αφήνοντας τους κατοίκους με πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα.

Από τα πλάνα που μεταδίδονται από το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ, φαίνεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αναχώματα του Ενιπέα έσπασαν κι όσο περνάει η ώρα η στάθμη του νερού ανεβαίνει.

Για το Βόλο, το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν κατά περίπου 26% μεγαλύτερο από την κακοκαιρία Daniel. Κάτοικος του Βλοχού περιγράφει πως «καθαρίσαμε μισό μέτρο λάσπη την περασμένη Τρίτη, βάλαμε καινούργιο ψυγείο και στρώματα και σε δύο ημέρες πλημμυρίσαμε ξανά».

Χωριά στους δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων, στη Λάρισα, χώθηκαν μέσα στα λασπόνερα, ενώ η στάθμη του Πηνειού έφτασε και πάλι τα 4 μέτρα. Παράλληλα, στον κάμπο έχει ξεπεράσει τα 6 μέτρα, χωρίς τρόπο να αποστραγγιστεί άμεσα.

Σταδιακά αποκαθίστανται ρεύμα και νερό στο Βόλο, ενώ πολλά χωριά παραμένουν βυθισμένα στις λάσπες. Θαμμένα οχήματα παραμένουν στους δρόμους που βούλιαξαν σε βουνά από φερτά υλικά, ενώ ολική χαρακτηρίζεται η καταστροφή στις καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών και τριφυλλιού.

Ο Παλαμάς έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που κατέβασε ο ποταμός Σοφαδίτης.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα