50 στρέμματα χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης έγιναν στάχτη την Κυριακή στην Ιεράπετρα, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν εντοπίσει τον υπαίτιο, σε βάρος του οποίου θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δεν ήταν όμως μόνο η πυρκαγιά στη Ιεράπετρα που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, αφού σε όλη την Κρήτη, την Κυριακή, εκδηλώθηκαν τέσσερις ακόμα φωτιές, οι οποίες ξεκίνησαν επίσης από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Συγκεκριμένα από το απόγευμα έως το βράδυ της Κυριακής η πυροσβεστική κλήθηκε να κατασβέσει μικρότερης έκτασης πυρκαγιές στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου, στον Καλοχύτη, στην Πόμπια του δήμου Φαιστού και στην Άρβη του δήμου Βιάννου.

Οι εστίες φωτιάς εξουδετερώθηκαν γρήγορα, ωστόσο ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους καίνε κλαδιά τονίζοντας πως από τέτοιες ενέργειες μπαίνουν σε κίνδυνο περιουσίες και ανθρώπινες ζωές, ενώ τόνισε πως η υπηρεσία δεν θα δείξει άλλη ανοχή.