Συναγερμός στην Κρήτη: Διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα – Παρέμβαση Μητσοτάκη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι διψήφιος και όλα εντοπίζονται σε συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγές αναφέρουν πως υπήρξε ενδιαφέρον από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει η σύσκεψη Τσιόδρα, Χαρδαλιά με τον Περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να πραγματοποιηθεί άμεσα η σύσκεψη με τηλεφώνημά του από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ανέφερε πως εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο.

Η έκτακτη σύσκεψη για τα κρούσματα στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ανήσυχος για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του για τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν για να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. 

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι «στο ζήτημα, του Covid αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από την 1η Ιουλίου, έτσι ώστε να επιτραπεί με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό, το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος, ο κύριος Fauci: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα εμβολίων διαθέσιμων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας. Και θέλω να κάνω ακόμη μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα