Συναγερμός στη Νέα Ορλεάνη για την τροπική καταιγίδα Μπάρι – Φοβούνται νέα «Κατρίνα»

Πρέπει να διαβάσετε

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Ορλεάνη, που προετοιμάζεται για σοβαρές πλημμύρες καθώς πλησιάζει απειλητικά από τον Κόλπο του Μεξικού η τροπική καταιγίδα Μπάρι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία της Λουιζιάνα λίγες ώρες αφότου εκκενώθηκαν πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στα ανοικτά και παράκτια διϋλιστήρια, ενώ διατάχθηκε η απομάκρυνση τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων από περιοχές στην ακτογραμμή. Νωρίς σήμερα η τροπική καταιγίδα Μπάρι ενισχυόταν με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων την ώρα.


Οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης φοβούνται μια νέα «Κατρίνα» / Φωτογραφία: ΑΡ

Ζωντανές οι μνήμες του τυφώνα Κατρίνα

Οι Αρχές της Νέας Ορλεάνης παρακολουθούν το σύστημα αποτροπής πλημμυρών στον ποταμό Μισσισσιπή που διαρρέει την πόλη, καθώς η τροπική καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει φουσκοθαλασσιά και άνοδο της στάθμης των υδάτων στο στόμιο του ποταμού, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα πέσουν σήμερα και αύριο 25-50 εκατοστά βροχής στην ακτογραμμή.

Αμερικανικά ΜΜΕ ενημερώνουν διαρκώς το κοινό τους για την πορεία της τροπικής καταιγίδας Μπάρι

Η τροπική καταιγίδα εκτιμάται ότι θα πλήξει τις δυτικές παρυφές της Νέας Ορλεάνης, περιοχές της οποίας βρίσκονται ήδη από χθες κάτω απ’ το νερό.

Αρκετοί κάτοικοι με ζωντανές ακόμη τις μνήμες από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα το 2005 ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ άλλοι επέδραμαν στα σούπερ μάρκετ για εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, μπαταρίες και είδη πρώτης ανάγκης.

Η τροπική καταιγίδα Μπάρι αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα αργά σήμερα ή νωρίς αύριο (Σάββατο), όταν οι άνεμοι φτάσουν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα