Συναγερμό έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές η είδηση ότι στο χωριό Καβαλάρι, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έχουν εντοπιστεί πάνω από 15 κρούσματα κορονοϊού, στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Ήδη έχουν κλείσει τάξεις του σχολικού συγκροτήματος σύμφωνα με το GRTIMES, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (25/10) θα φτάσει στο χωριό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) σε κατοίκους και μαθητές, ώστε να διαπιστωθεί εάν η διασπορά είναι μεγάλη.

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά» είπε στο GRTIMES ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος αιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ την αποστολή κινητού κλιμακίου για τη διενέργεια των τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα (25/10) από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι, όσοι κάτοικοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεάν έλεγχο.

«Γνωρίζουμε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, όμως εδώ θορυβηθήκαμε επειδή έχουμε να κάνουμε με αρκετά κρούσματα με ένα δημοτικό σχολείο σε μία μικρή κοινότητα όπως αυτή του Καβαλαρίου» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά.