Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη του προγράμματος «Ευαγγελία Σμπώκου», μιας σημαντικής εθελοντικής πρωτοβουλίας των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», η οποία έχει ήδη αφήσει ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, ιατροί όλων των ειδικοτήτων επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής. Κάθε μήνα, δύο διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες μεταβαίνουν στην Κρήτη, από Παρασκευή έως Κυριακή, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.
Οι ιατροί ταξιδεύουν αεροπορικώς στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής και επιστρέφουν το βράδυ της Κυριακής. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 13 επισκέψεις, κατά τις οποίες εξετάστηκαν περίπου 1900 συμπολίτες μας από 49 ιατρούς, 23 διαφορετικών ειδικοτήτων.
Ο Δήμος Ανωγείων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του στους ιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τιμούν με το ήθος και την προσφορά τους την Ιατρική και τη Δημόσια Υγεία.