Την απόφαση να μην καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών έλαβε η Νέα Δημοκρατία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  απέρριψε τελικώς την εισήγηση συνεργατών του.

Το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι βασίζεται σε τέσσερα σημεία, που κάνουν το κόμμα να αλλάξει ρότα ενόψει της ψηφοφορίας για την Συμφωνία των Πρεσπών, που πλέον έχει «κλειδώσει» για αύριο.

Αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον Πάνο Καμμένο ούτε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του, δεδομένης της στήριξης που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δώσει άλλοθι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί πως κυβερνά με κυβέρνηση «κουρελού».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ φαίνεται ότι λαμβάνει υπόψη πως η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία, οπότε το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής θα είναι προεξοφλημένο. Άλλωστε μόλις την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Τέλος, και ενόψει των νομοθετημάτων που έπονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να «κάψει» το χαρτί της ψήφου δυσπιστίας.

Πηγή: cnn.gr