Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του  πρώην Υπουργού και επί σειρά ετών Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη, επισημαίνει:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Σήφη Βαλυράκη.

Βουλευτής και Υπουργός επί σειρά ετών, μα πάνω από όλα γενναίος και ακούραστος αγωνιστής της Δημοκρατίας και μαχητής της ζωής, ο Σήφης Βαλυράκης εκπροσώπησε με τιμή τον τόπο του, τα Χανιά και υπηρέτησε με το ήθος του τη χώρα μας.

Η παρακαταθήκη του, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική, είναι πολύτιμη, με κρίσιμες και καίριες παρεμβάσεις, που βοήθησαν την πρόοδο του τόπου μας, των Χανίων.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές στην μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ένας από τους τελευταίους μιας γενιάς πολιτικών, που συνέβαλαν έμπρακτα, ώστε να καταφέρει ο δημοκρατικός χώρος να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ως εργαλείο άρσης των κοινωνικών στεγανών.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα θετικός και διαθέσιμος συνομιλητής, καθώς η ειλικρινής και ανιδιοτελής του αγωνία για τη συνέχιση και ανανέωση του δημοκρατικού χώρου, τον ωθούσε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της νέας γενιάς, με διακριτικότητα αλλά και πολιτική γενναιοδωρία.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη”.