Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Παίρνω το παιδί μου και δεν απαντάει» – Συγκλονίζουν οι συγγενείς των επιβατών

Πρέπει να διαβάσετε

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι συγγενείς των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Την ώρα που οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι είναι 32 προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνομιλήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας μητέρας που μετέδωσε το Mega, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε συγκλονισμένη ότι παίρνει το παιδί της τηλέφωνο και δεν το βρίσκει, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση.

Στους 32 οι νεκροί

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 32. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 53 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα