Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης από το Ηράκλειο: «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!»

Πρέπει να διαβάσετε

Μηνύματα ζωής και θάρρους πέρασε μέσα από την Τηλεόραση CRETA ο μικρός Παναγιώτης Νικολουδάκης, o οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εκ γενετής.

Ο 9χρονος, μιλώντας στην εκπομπή Ένας παράδεισος υπαρκτός και τη Νίκη Μπελαδάκη, δίνει δύναμη, ζητώντας από τον κόσμο να μην τα παρατάει ποτέ.

“Μην τα παρατάτε ποτέ ότι κι αν γίνει” λέει και συγκινεί, με την προτροπή του:
«Θα ήθελανα πω στον κόσμο, μην τα παρατάτε ποτέ, ότι κι αν γίνει. Γιατί αν τα παρατήσουμε δεν φέρνουμε το στόχο μας εις πέρας. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να είναι δυνατοί, με υγεία πάνω από όλα και επίσης κάτι που είπα και πριν. Να μην τα παρατάνε ποτέ!»

Παράλληλα, εκφράζει το παράπονό του για τις ράμπες αναπήρων, τονίζοντας πως στα σχολεία πρέπει να υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από αυτά, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο, δείχνει ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στο 2ο Δημοτικό θα τοποθετηθεί ασανσέρ για τα παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Ο 9χρονος Παναγιώτης συγκλονίζει ζητώντας από τον κόσμο να μην χλευάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα... “Να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ” τονίζει με παράπονο:
«Θέλω να πω στον κόσμο, να μην κοροϊδεύετε ποτέ τους ΑΜΕΑ. Έχω νιώσει ότι με κοροϊδεύουν αλλά δεν θα ήθελα να το αναφέρω…»

Στην ερώτηση τι είναι παράδεισος για εκείνον, η απάντησή του, μας κάνει να συλλογιστούμε τι έχει τελικά αξία στη ζωή:

«Παράδεισος για εμένα είναι να κάνουμε πολλά πράγματα με την οικογένειά μου…»

Η δύναμή του είναι αξιοθαύμαστη και κλείνοντας στέλνει ένα ακόμα δυνατό μήνυμα προς όλους.

«Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα