Πολύ κοντά στην εκκλησία της Νίκαιας, όπου εκτυλίχθηκε η τρομοκρατική επίθεση, βρίσκεται ο Άγιος Σπυρίδωνας. Ιερέας της εκκλησίας είναι ο πατήρ Μιχαλής Σεληνιωτάκης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της φονικής, ισλαμιστικής επίθεσης με τρεις νεκρούς.

«Ήμουν στον ναό και πληροφορήθηκα από τις αρχές εδώ για το συμβάν, μας ενημέρωσαν για να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που καραδοκεί από στιγμή σε στιγμή στη ζωή μας», δήλωσε ο πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, Ιερέας Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Νίκαιας – Κυανής Ακτής – Μονακό, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA.

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης, επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

«Είμαστε συγκλονισμένοι», ανέφερε ο ιερέας, ενώ προσέθεσε τα εξής:

«Η συγκυρία αυτή την στιγμή εξαιτίας των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας καθώς επίσης και η σχέση μεταξύ Μακρόν και Ερντογάν, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή ενδεχομένως να είναι στόχος και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε λάβει κάποια επιπλέον μέτρα και η αστυνομία έχει στείλει περιπολικό που βρίσκεται στην πόρτα της εκκλησίας μας».

«Ο ένας νεκρός είναι ο νεωκόρος του ναού τον οποίο γνώριζα χρόνια. Και δύο κυρίες που ατύχησαν να βρεθούν μπροστά σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος μόνο ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχει. Είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας, το κακό παραμονεύει καθημερινά πλέον», σημείωσε ακόμη ο κληρικός.

Πηγή: protothema.gr