test
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
28.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Συγκινητική πρωτοβουλία στήριξης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων από τη Μ. Μπικώφ

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα σημαντικός αγώνας στήριξης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της υπερπρωταθλήτριας στο τρίαθλο, ναυαγοσώστριας, ηρωΐδας, Μάνιας Μπικώφ. Η κ. Μπικώφ είναι Δ/ντρια της Σχολής Ναυαγοσωστικής “Lifeguard Hellas” και Συνιδρύτρια της “Lifeguard Hellas SAR team – SaveLife» και στις 25 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει στο Ισραήλ στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης «IRONMAN 2022».

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και συνεργασία της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής με την κα. Μπικώφ.

«Εν όψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου 2022, έχουμε την ευτυχία να έχουμε αρωγό την κυρία Μπικώφ, η οποία, μέσω του IRONMAN σε πέντε υπερπροσπάθειες τριάθλου, θ’ αφιερώσει όλη της τη δύναμη, την ενέργεια και την ψυχή της στις κακοποιημένες γυναίκες», τόνισε κατά την τοποθέτησή της η κα. Ζερβουδάκη, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη προσφορά προς τον Ξενώνα αποτέλεσε πρότασης της κας. Μπικώφ.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε, θα γίνει δωρεά σε προϊόντα ύπνου για τις ωφελούμενες γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους, που βρίσκονται αυτό το διάστημα στον Ξενώνα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένεια Βελιβασάκη αλλά και το προσωπικό της Candia Strom για την προσφορά των 25 προϊόντων ύπνου, καθώς είναι πολύ σημαντικό εταιρείες τέτοιας εμβέλειας να αγκαλιάζουν με ευαισθησία τον συνάνθρωπο. Ευχαριστώ θερμά τόσο την κυρία Μπικώφ για την αμέριστη αγάπη, προτροπή και προσφορά της όσο και τη Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, Αθηνά Πετράκη, για την απόλυτη και υπέροχη συνεργασία, προκειμένου να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι όλο αυτό να συμβάλλει στην κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να μπορεί να μιλάει, γιατί κανείς δεν είναι μόνος του, είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να νικήσουμε αυτό, που λέγεται βία», κατέληξε στην τοποθέτησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος.
Όπως επεσήμανε κατά την τοποθέτησή της η Δντρια Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Αθηνά Πετράκη, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών έχει συμπληρώσει 8 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, φιλοξενώντας ετησίως περίπου 20 γυναίκες – και τα παιδιά τους – θύματα βίας, ενώ φιλοξενία έχει προσφερθεί και σε γυναίκες και παιδιά από την Ουκρανία. «Βοηθάμε κάθε γυναίκα θύμα βίας, είτε βιώνει κοινωνικό αποκλεισμό, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της αυτή και τα ανήλικα παιδιά της. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι έπειτα από οκτώ χρόνια συνεχούς λειτουργίας οι ανάγκες σε εξοπλισμό είναι συνεχείς, καθώς η Δημοτική Αρχή, η Αντιδήμαρχος και όλοι μας επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας στις γυναίκες. Η κυρία Μπικώφ με αυτόν τον ενθουσιασμό και το πάθος της να προσφέρει πραγματικά, μας δίνει αυτή τη στιγμή μία πάρα πολύ σημαντική βοήθεια στο να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες φιλοξενίας των γυναικών και των παιδιών, που βρίσκονται στον Ξενώνα», τόνισε η κα. Πετράκη.

«Νιώθω συγκινημένη, που σήμερα τα συζητάμε και επικοινωνούμε με το κοινό και θα ήθελα πραγματικά να μην υπήρχε η συγκεκριμένη ανάγκη», τόνισε από την πλευρά της η κα. Μπικώφ, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών αναφορικά με τη θέση της Κρήτης στον χάρτη της Ελλάδας είναι σοκαριστικά. «Ο αθλητισμός, που είναι η βασική πηγή δύναμης και ενδυνάμωσης και μετάδοσης μηνυμάτων και μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και στην καθημερινή του έκφραση, ήταν για μένα το ιδανικό πεδίο να κάνω αυτό, που αγαπώ, να συνδυάσω δηλαδή τον αθλητισμό με μία πράξη αγάπης. Να μιλήσουμε προς τα έξω γι΄ αυτό, να γνωρίσουν οι γυναίκες, που έχουν ανάγκη, ότι υπάρχουν οι δομές, ώστε να φιλοξενηθούν με ασφάλεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Μπικώφ, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν πέντε αγώνες ανά τον κόσμο -3,8 χλμ. κολύμπι, 180 χλμ. ποδήλατο, 42,2 χλμ. τρέξιμο-, θα ωφεληθούν επίσης δομές στο Ηράκλειο, ενώ την προσπάθεια στηρίζει και η Περιφέρεια Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας για θέματα, που αφορούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Χανίων, είναι τα 2821 3 41690, -91, -92.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα