Μια 25χρονη Tiktoker έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα 90 χιλιάδων χρηστών, καθώς και του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Άννα Μπαλάν, εκ γενετής τυφλή με καταγωγή από τη Μολδαβία, χρησιμοποιεί την επιτυχημένη πλατφόρμα για να περάσει τα δικά της, ξεχωριστά μηνύματα. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, εξήγησε ότι ξεκίνησε το Tik Tok για πλάκα πριν από 3 μήνες. Αφού όμως είδε την απήχηση που είχε, συνέχισε να ανεβάζει βίντεο, περιγράφοντας και εξηγώντας την καθημερινότητα ενός τυφλού στην Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε, σκοπό της είναι να βοηθήσει όσους δε γνωρίζουν πως μπορούν να συνεισφέρουν απέναντι σε ένα άτομο με μειωμένη ή καθόλου όραση. Έτσι, μέσα από τα ολιγόλεπτα βίντεο της, εξηγεί με απλό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω της, πως ξεχωρίζει τα χρώματα κλπ. 

«Τα κυριότερα προβλήματα αφορούν στη μετακίνηση διότι δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, και αν υπάρχουν είναι παρκαρισμένα πάνω αυτοκίνητα και μηχανάκια ή υπάρχουν περίπτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Άννα Μπαλάν, παρότι μένει στην Αθήνα, τρέφει βαθιά αισθήματα και για την Κρήτη. Ο πατριός της κατάγεται από τον Πλακιά και έτσι έχει την ευκαιρία να επισκέπτεται το νησί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το τελευταίο διάστημα, πέρα από την ενεργή παρουσία της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σπουδάζει κοινωνική εργασία στην Αθήνα. Έχει βλέψεις για ενασχόληση με διάφορους τομείς εκτός αυτού της αναπηρίας, όπως με την κακοποίηση, τις εξαρτήσεις, κ.α.

«Αυτό που ζητάω από τον κόσμο είναι ούτε να με λυπάται, αλλά ούτε να με θαυμάζει υπερβολικά, επειδή δε βλέπω και κάνω ότι κάνω», τονίζει η ίδια.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα:t