Συγκέντρωση στη Σούδα για το θάνατο του Αντώνη – «Να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο Blue Horizon»

Πρέπει να διαβάσετε

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν.Χανίων στηρίζουν την 24ωρη απεργία των ναυτεργατών που πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως απαιτούν “να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο Blue Horizon και να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη σοκάρουν κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε άνθρωπο που έχει την στοιχειώδη ευαισθησία να σέβεται την ίδια την ανθρώπινη ζωή.Καταδικάζουμε τις εγκληματικές ενέργειες των μελών του πληρώματος, που έσπρωξαν έναν άνθρωπο στην θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Οι εγκληματικές ενέργειες των ναυτεργατών, που συμμετείχαν στο θάνατο του Αντώνη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν και να σπιλώσουν το σύνολο των ναυτεργατών, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Πίσω από τις ευθύνες τους όμως, δεν μπορεί να κρυφτούν οι ευθύνες της ίδια της εταιρείας και του κρατικού μηχανισμού.

Δεν θα ανεχτούμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που βασιλεύουν οι αξίες του κέρδους και της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Η εικόνα που είδαμε όλοι να πνίγεται ένας άνθρωπος και το καράβι να ξεκινάει κανονικά, για να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και μειωθούν τα κέρδη της εταιρείας , είναι η εικόνα της ζούγκλας που θέλουν να επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε πτυχή της ζωής του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του.

Οργή προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ένας συνάνθρωπός μας,έχανε την ζωή του, ήταν απών το λιμενικό και οποιαδήποτε κρατική αρχή. Μιλάμε για το ίδιο κράτος που αν είχαν απεργία οι εργαζόμενοι θα ήταν από τα ξημερώματα παρών με όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει τα κέρδη των εφοπλιστών.

Είναι το ίδιο κράτος που αποδείχτηκε ότι δεν παίρνει κανένα μέτρο της προστασίας των περιουσιών των λαϊκών στρωμάτων, του περιβάλλοντος και εν τέλει  της ανθρώπινης ζωής, όπως έγινε στα Τέμπη , στις πυρκαγιές του Έβρου, στις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Είναι το ίδιο κράτος που  καταργεί το 8ωρο , 5μερο με το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργζόμενους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την βδομάδα. Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και βάζουν το κέρδος των λίγων πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους  και απαιτούμε:

·         Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο πλοίο “BLUE HORIZON”.

·      Να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των εμπλεκομένων μελών του πληρώματος.

·      Ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες».

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, στις 8μ.μ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα