Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Τρία Μοναστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι κάτοικοι της περιοχής των Τριών Μοναστηριών, αντιδρώντας στην συνέχιση της λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για έναν «ακήρυχτο πόλεμο» με 8 θύματα έως και σήμερα, λόγω της λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας. 

Μάλιστα, τονίζεται πως το συγκρότημα των κατοικιών στο οποίο ζούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό η άτυχη γυναίκα που «έφυγε» από τη ζωή, έχει θρηνήσει έξι θύματα και ασθενούν άλλοι τρεις κάτοικοι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ομόφωνα το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, εξέδωσε ψήφισμα αμέριστης συμπαράστασης, στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

 

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρουν:

«Μαζευτήκαμε σήμερα σε αυτό τον χώρο όπου εδώ κ χρόνια διεξάγεται ένας ακήρυχτος πόλεμος με 8 θύματα μέχρι σήμερα με την παράνομη λειτουργία της κεραίας του θανάτου!!! Πριν από μια εβδομάδα δυο ημέρες μετά την διεξαγωγή της δίκης για την απομάκρυνση της κεραίας αυτής από την περιοχή μας θρηνήσαμε κ το όγδοο θύμα που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Σημειωτέον ότι το συγκρότημα αυτό των κατοικιών στο οποίο κατοικούσε η άτυχη γείτονας μας έχει θρηνήσει 6 θύματα κ ασθενούν άλλοι τρεις κάτοικοι του!!! Εκφράζουμε οργή, ανάκτηση κ απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας του θανάτου από την περιοχή μας για να μην θρηνήσουμε και αλλά αθώα θύματα γιατί τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή!!!!».

Μιλώντας στο Creta24, ο δικηγόρος Γιώργος Δρυγιαννάκης, ο οποίος κατοικεί στην περιοχή εξήγησε πως όλοι οι κάτοικοι των Τριών Μοναστηριών συγκεντρώθηκαν απόψε στο σημείο, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση τους. «Εκφράζουμε την οργή μας, που την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε τη ζωή της άλλη μια γειτόνισσα χτυπημένη από καρκίνο εξαιτίας της ακτινοβολίας που εκπέμπει η κεραία αυτή. Είμαστε αποφασισμένοι και καλούμε όλο τον κόσμο του Ρεθύμνου, τους φορείς, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα που κάνουμε».

Μάλιστα, μας εξήγησε πως την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το Δικαστήριο και αναμένεται η απόφαση. «Αναμένουμε να προσκομίσουμε όλα τα αποδεικτικά μέσα ώστε να αποδείξουμε ότι προκαλεί τεράστια βλάβη στην υγεία των κατοίκων και πρέπει να απομακρυνθεί για να αναβαθμιστεί η περιοχή μας».

Κλείνοντας, ο κ. Δρυγιαννάκης σημείωσε πως δίπλα στους κατοίκους είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, «ως θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επίσης, σήμερα εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα το Συμβούλιο Τοπικής Κοινωνίας του Δήμου, έχουμε συμπαραστάτες τον Δήμο Ρεθύμνης και την Αντιπεριφέρεια, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη βούληση τους να υποστηρίξουν την μεταφορά της κεραίας, στο πάρκο κεραιών που είναι ο χώρος οριοθετημένος, υπάρχει ηλεκτροδότηση και η υποδομή, για να φύγει από την κατοικημένη περιοχή».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα