Συγχαρητήρια Μπάιντεν σε Μακρόν για την επανεκλογή του – Στενότερη συνεργασία σε «μεγάλα, παγκόσμια θέματα»

Στενότερη σχέση προτίθενται να αναπτύξουν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της νέας θητείας του Γάλλου προέδρου.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι Μακρόν και Μπάιντεν συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια ενός συγχαρητηρίου τηλεφωνήματος εκ μέρους του δεύτερου για την επανεκλογή του πρώτου, ότι θα έχουν σύντομα πιο λεπτομερείς συζητήσεις για τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πρόεδροι Γαλλίας και ΗΠΑ «συμφώνησαν να εντείνουν τον διάλογό τους «για τα μεγάλα, παγκόσμια θέματα (…) και ιδίως για εκείνα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η επισιτιστική ασφάλεια».

«Νιώθω πολύ καλά για το αποτέλεσμα των εκλογών», είχε δηλώσει την Κυριακή (24/4) ο Τζο Μπάιντεν. «Προσπάθησα να καλέσω τον Μακρόν για να τον συγχαρώ αλλά δεν τον βρήκα στο τηλέφωνο. Βρισκόταν στον πύργο του Άιφελ και γιόρταζε την νίκη του. Θα το ξανακαλέσω αύριο», προσέθεσε χαριτολογώντας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν μετέφερε στον Μακρόν το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα και των δύο.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν υπάρξει αρκετά καλές από την εποχή εκλογής του Τζο Μπάιντεν, τον Νοέμβριο του 2020, καθώς οι δυο τους έχουν συναντηθεί και συζητήσει για τα κοινά προβλήματα της Δύσης, τόσο μέσω τηλεδιασκέψεων, κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό όσο και δια ζώσης με τελευταία τους συνάντηση εκείνη στην Ιταλία το 2021 στα πλαίσια της συνάντησης των G20.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα