Στους 20 πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου – Μαγεύει το τοπίο

Πρέπει να διαβάσετε

«Μάχη» για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου έδιναν όλη τη νύχτα τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με το χιόνι αυτή τη στιγμή στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και τους οικισμούς να φτάνει τους 20 πόντους.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», δήλωσε στο Creta24 ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και συμπλήρωσε πως το φαινόμενο συνεχίζεται χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, έχουμε τους δρόμους καθαρούς για έκτακτα περιστατικά», σημείωσε. Η κυκλοφορία στους δρόμους που συνδέουν το Οροπέδιο με την Χερσόνησο και τη Νεάπολη είναι ανοιχτοί, ωστόσο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Αυτήν την ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο από Καμινάκι προς Έμπαρο, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι ορεινό και έχει πολύ περισσότερο χιόνι.

Ο κ. Στεφανάκης κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, ενώ το μεσημέρι αναμένεται νέα ανακοίνωση του δήμου.

Το Creta24 βρέθηκε στην περιοχή. Το λευκό τοπίο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μαγεύει:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα