Στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο με βασικό θέμα της επίσκεψής του τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και την υπό όρους θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου του νησιού.

Ο κ. Καραγιάννης είχε σύσκεψη με την διοίκηση του ΟΑΚ αναφορικά με τον προγραμματισμό των έργων στην Κρήτη.

«Εργοτάξια στην Κρήτη θα ξεκινήσουν να υπάρχουν από το 2022», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι για το ΣΔΙΤ που αφορά στο τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη μέχρι τέλη του μήνα θα υπάρξουν ι δεσμευτικές προσφορές επομένως μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρξει προσωρινός ανάδοχος για το έργο με τη σύμβαση να εκτιμάται πως θα υπογραφεί μέσα στο 2022 οπότε θα ξεκινήσει και το έργο.

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το δημόσιο έργο Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», συνέχισε ο κ. Καραγιάννης.

«Διόδια θα μπουν όταν κατασκευαστεί ο δρόμος», σημείωσε ο υφυπουργός, τονίζοντας πως θα πρόκειται για ηλεκτρονικά και αναλογικά διόδια. «Όσα χιλιόμετρα διανύεις τόσο θα πληρώνεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ζητήματα που έθεσε το Περιφερειακό συμβούλιο, που αφορούν σε διορθώσεις επί του ΒΟΑΚ σύμφωνα με μελέτη των Τεχνικών Επιμελητηρίων της Κρήτης ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως θα εξεταστούν από το υπουργείο.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι τονίζοντας πως το έργο προχωρά βάσει του σχεδιασμού.