Στον Αδελιανό Κάμπο το 80% των τροχαίων στο Ρέθυμνο – Άλλαξε το προφίλ των θυμάτων της ασφάλτου

Πρέπει να διαβάσετε

3 νεκρούς μέσα σε πέντε μέρες και 28 από την αρχή του έτους σε θανατηφόρα τροχαία μετρά η Κρήτη.

Τελευταίο θύμα ο 33χρονος Αντώνης Π., ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν η μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, στον Αδελιανό Κάμπο.

«Απορώ πως δεν ασχολείται κανείς με τον Αδελιανό Κάμπο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, ο οποίος τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία το 80% των τροχαίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο, γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα δρόμο με αυξημένη κίνηση αφού στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία και καταστήματα, ενώ τόνισε πως πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση αλλά και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί, να φορούν κράνος ή ζώνη ασφαλείας, να μην καταναλώνουν αλκοόλ αν πρόκειται να οδηγήσουν, να μην μιλούν στο κινητό και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι η «χρονική μετατόπιση» των θανατηφόρων τροχαίων. Όπως ανέφερε ο κ. Λιονάκης στην πλειοψηφία τους τα τροχαία δυστυχήματα σημειώνονταν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ωστόσο πλέον η «κόκκινη ζώνη» είναι τις ημέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις αργίες και ώρες από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7 το πρωί. Μάλιστα συμπλήρωσε πως τα θύματα δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι νέοι άνθρωποι. «Το μήνυμα είναι: αν είσαι νέος και κυκλοφορείς βράδυ Παρασκευής, Σαββάτου ή Κυριακής στο δρόμο πρόσεχε!», δήλωσε εμφατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία που έχουν σημειωθεί το 2022 στην Κρήτη, το νησί θρηνεί 9 νεκρούς στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 13 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι.

Ο κ. Λιονάκης εξέφρασε την ανησυχία του ειδικά για τα Χανιά όπου οι αλγοριθμικές τάσεις δείχνουν μεγάλη αύξηση των τροχαίων. «Με προβληματίζουν τα Χανιά. Έχουμε ήδη φτάσει τους 52 νεκρούς ανά 1 εκατ. κατοίκων φέτος και είναι ακόμη Ιούλιος», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα