Σε είκοσι μέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας των Τεσσάρων Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων είχε συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να υπάρξει σχετική διαβούλευση και να συμπεριληφθούν οι παρατηρήσεις των επιχειρηματιών στο σχεδιασμό του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι έμποροι της περιοχής κατέθεσαν σχετικές προτάσεις και προβληματισμούς, οι οποίες καταγράφηκαν από τα στελέχη του δήμου και θα παραδώσουν στον μελέτη Μάνο Τσάκωνα, ο οποίος θα κληθεί να τις συμπεριλάβει -όσες εξ αυτών είναι εφικτό να ενσωματωθούν στην μελέτη που έχει γίνει, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, το οποίο περιλαμβάνεται στις δράσεις, οι οποίες έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.

Μέσα από τον άξονα αυτό ο Δήμος Ρεθύμνου φιλοδοξεί σε περαιτέρω ανάδειξη της πλατείας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που θα την καταστήσουν αφετηρία του ιστορικού κέντρου, σταθμό ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, χώρο ανάπαυσης, ενοποιώντας την ταυτόχρονα με μια διάβαση με το δημοτικό πάρκινγκ.

Διαβάστε περισσότερα στο rethnea.gr