Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την αναστολή και την ακύρωση ως αντισυνταγματικής, της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία η χώρα μπήκε εκ νέου σε κατάσταση lockdown και με την οποία επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα και για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Η αίτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπάρχει νομοθετικό κενό, καθώς το lockdown ανακοινώθηκε στις 7 Ιανουαρίου και η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 8 Ιανουαρίου 2021.

Ετσι, κατά τους ισχυρισμούς του, από τις 00.01 της 8ής Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την 1μ.μ. της ίδιας ημέρας, που η σχετική κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, δηλαδή για  το διάστημα από 00.01 έως 13.00,  υπάρχει νομοθετικό κενό, με αποτέλεσμα η υπουργική απόφαση είναι ανυπόστατη για 13 ώρες, ενώ η ανακοίνωση έκδοσής της και εφαρμογής της άρχισε την 7η.1.2021.

Όπως λέει, ο ίδιος ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι στις 6 Ιανουαρίου και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την 8η Ιανουαρίου 2021. Κατά την άφιξή του δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ’ οίκον περιορισμό 7 ημερών και ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Εντούτοις ο ίδιος δεν τέθηκε σε περιορισμό 7 ημερών όπως λέει και τώρα κινδυνεύει με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Πηγή: ethnos.gr