Στο Ρέθυμνο το 38ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Από 16 έως 18 Οκτωβρίου

@Pixabay
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της Ιατρικής Εταιρείας Ρεθύμνου, διοργανώνει το 38ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο, από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2026 στην πόλη του Ρεθύμνου, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Theartemis Palace.

Το συνέδριο αποτελεί μια σημαντική τριήμερη επιστημονική διοργάνωση που έχει καθιερωθεί ως θεσμός για την ιατρική κοινότητα της Κρήτης. Φέτος, το επιστημονικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσεγγίσει όλο το φάσμα της σύγχρονης παιδιατρικής, εστιάζοντας:

-.στην πρόληψη και τις πλέον καινοτόμες θεραπείες

-.στην κοινωνική παιδιατρική

-.στην ολιστική προσέγγιση των μικρών ασθενών

Εξαιρετικοί προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί, μέλη της Εταιρείας από όλη την Κρήτη, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νέοι ειδικευόμενοι θα προσεγγίσουν πολλαπλές πτυχές της παιδιατρικής φροντίδας και είναι βέβαιο ότι θα δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητικές συζητήσεις.

Το συνέδριο, μεταξύ άλλων, θα τιμήσουν με διαλέξεις η καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του University College London κυρία Ε. Φλουρή με θέμα «Η ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού τον 21ο αιώνα: δεδομένα από την σύγχρονη αναπτυξιακή έρευνα» και ο Γενετιστής-Ενδοκρινολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επικεφαλής Τμήματος Γενετικής-Ιατρικής της Ακριβείας-Γονιδιακής ρύθμισης και Επιγενετικής FORTH κύριος Κ. Στρατάκης με θέμα «Γονιδιακός έλεγχος στην Παιδιατρική».

«Πιστοί στην πορεία κοινωνικής προσφοράς, προσφέρουμε και φέτος Σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε Παιδιά και Αντιμετώπισης Πνιγμονής (BLS) την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2026, ώρα 13:30–17:30, στη συνεδριακή αίθουσα του Theartemis Palace, με υπεύθυνη την Παιδίατρο-Εντατικολόγο κ. Ε. Ταβλαδάκη, Πρόεδρο του APLS Crete», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι γεμάτο βίντεο, εικόνες και προσμονή για τη σέντρα!

Επόμενο

«Ή εμείς ή κανείς»: ο βοναπαρτισμός πίσω από ένα σύνθημα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα