Συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους των αγροτοσυνδικαλιστών θα έχει σήμερα στο Ρέθυμνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Σκρέκας βρίσκεται στην Κρήτη από την Παρασκευή και συγκεκριμένα στα Χανιά, από όπου διαβεβαίωσε πως οι δασικοί χάρτες θα διορθωθούν με νομοθετική ρύθμιση.

Παρόντες είναι ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Aντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και οι δήμαρχοι του νομού.

Λίγη ώρα, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τους θεσμικούς φορείς στην οποία συμμετείχαν και οι δήμαρχοι του νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την κ. Λιονή και τον δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη πρόσφεραν συμβολικά δώρα στον κ. Σκρέκα.

Τα δώρα ήταν αναμνηστικές εκδόσεις για το Ρέθυμνο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παραγωγικότητας εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.

Ωστόσο, όσον αφορά το κρίσιμο θέμα των δασικών χαρτών, ο κ. Σκρέκας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε πως στους στους χάρτες που έχουν ήδη αναρτηθεί, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι το θέμα του ασπαλάθου έχει επιλυθεί.