Στο Ρέθυμνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (εικόνες)

Στο Ρέθυμνο έφτασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί.

Ο κ. Γεωργαντάς, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με παραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού.

«Η κυβέρνηση βάζει πλάτη για τον πρωτογενή τομέα, χωρίς να γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η κρίση» τόνισε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Γεωργαντάς προσθέτοντας ότι τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει η συνδεδεμένη στα αιγοπρόβατα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Κρήτη είναι αδικημένη όσον αφορά τα βιολογικά, προμηνύοντας ότι το νησί θα λάβει 65,5 εκατομμύρια ευρώ για τους νέους αγρότες, ποσό το οποίο καλύπτει το 75% των αιτήσεων. 

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για αισχροκέρδεια στις ζωοτροφές και για τον λόγο αυτό υποχρέωσαν τις επιχειρήσεις να κάνουν δήλωση αποθεμάτων. «Με τον δεύτερο έλεγχο θα διαπιστώσουμε ποιοι πουλούν ένα κέρδος που δεν δικαιολογείται. Γίνονται έλεγχοι σε όλη τη χώρα. Οποίος βρεθεί να αισχροκερδεί θα δημοσιοποιείται το όνομα της επιχείρησης», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι θα έρθει η τροπολογία από την επόμενη εβδομάδα.

Κλείνοντας, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν ήρθε στο νησί για να δώσει υποσχέσεις που δεν γίνονται. «Δεν μένω αδιάφορος στα προβλήματα σας. Μεγάλωσα στα αιγοπρόβατα και ξέρω τι τραβάτε».

Με πληροφορίες: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα