Στο ΠαΓΝΗ με πνευμονική εμβολή περισσότεροι από 20 ασθενείς που είχαν κορωνοϊό

Πρέπει να διαβάσετε

Κατά μέσο όρο 20 με 25 ασθενείς νοσηλεύονται στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που παρουσιάζουν πνευμονική εμβολή ή άλλα προβλήματα και διαπιστώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ Νίκος Τζανάκης.

«Πρόκειται για ασθενείς που συνδέονται με κάποιον τρόπο με τον κορωνοϊό. Είτε παρόξυναν τα προβλήματά τους είτε παρουσίασαν πνευμονική εμβολή. Βλέπουμε ότι στο ιστορικό τους πριν από 2-3 εβδομάδες είχαν κορωνοϊό. Φαίνεται ότι το στέλεχος Eris να έχει μια ιδιαίτερη βλαπτική επίδραση στα αγγεία και να προκαλεί μάλλον αυξημένο αριθμό εμβολών».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, υπό παρακολούθηση βρίσκεται και η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, Pirola, κι αυτό που προβληματίζει του επιστήμονες είναι ότι το εν λόγω στέλεχος έχει 30 μεταλλάξεις.

Παράλληλα, ο καθηγητής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, με το επικίνδυνο «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και απηύθυνε έκκληση στους ηλικιωμένους και στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τζανάκη:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα