Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
19.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ο υπουργός υγείας

Πρέπει να διαβάσετε

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», ο υπουργός συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Κουτσιοπολο  τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδακη τον υποδιοικητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου συμμετέχουν σε σύσκεψη για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Ο διοικητής του ΓΝΡ Λευτέρης Μαρκάκης καλωσόρισε τον υπουργό ενώ στη σύσκεψη συμμετέχει και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 5,8εκ ευρώ που θα υλοποιηθεί με κονδύλια του ΥΜΕΠΕΡΡΑΑ του υπουργείου ανάπτυξης.Για το έργο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας Κρήτης. Όπως τονίστηκε τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι ετοιμαυ σε δεκαπέντε μέρες και το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί στο τέλος του έτους.  Ο χρόνος ολοκλήρωσης του είναι οι δέκα μήνες ενώ η εξοικονόμηση κόστους θα είναι μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Παράλληλα γιατροί και νοσηλευτές εξέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα με βασικότερο αυτό της έκλειψης αναισθησιολόγων που έχει ως αποτέλεσμα τα τακτικά χειρουργεία να μη γίνονται.

Σημειώνεται ότι ομάδα υγειονομικών υποδέχτηκε νωρίτερα τον υπουργό με φωνές και συνθήματα για την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Πηγή: rethnea.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα