Στο Νοσοκομείο Χανίων ο Θάνος Πλεύρης – Δέσμευση για προσλήψεις (εικόνες)

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Νοσοκομείο Χανίων βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έδωσε το παρών σε συζήτηση που έγινε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και εκπροσώπων των εργαζόμενων.

Μάλιστα, τον κ. Πλεύρη υποδέχθηκαν υγειονομικοί σε αναστολή, με έντονες διαμαρτυρίες, ζητώντας του να πάρει πίσω την απόφαση του αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών, ήδη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί. «Θα αφορά το σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το Νοσοκομείο, θα βγει προκήρυξη 700 γιατρών, εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει οι ειδικότητες αλλά έχουν κηρυχθεί άγονες. Οπότε με κίνητρο που επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες».

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ, όπου θα αναβαθμιστούν πλήρως. «Γίνεται και η ενεργειακή αναβάθμιση και η στόχευση μας είναι με τα 350 εκ. για τα νοσοκομεία και τις προκηρύξεις που έχουμε, θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε κτιριακά και να στελεχώσουμε το νοσοκομείο».

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, στα Κέντρα Υγείας και στο κομμάτι που αφορά τα ΤΟΜΥ, βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες και μέσα στις προκηρύξεις περιλαμβάνονται και τα Κέντρα Υγείας. «Πλήρωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό την διάρκεια της πανδημίας, ήρθε η ώρα και με την μεταρρύθμιση που κάνουμε με τον προσωπικό ιατρό και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας, αντίστοιχα να καλυφθούν οι θέσεις προσωπικού, ακόμη και στα Σφακιά είμαστε στο τελικό στάδιο να καλυφθεί το διοικητικό προσωπικό με κανονικό προσωπικό».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη υπάρχει σχεδιασμός γενικότερα, να υπάρξουν κίνητρα στους γιατρούς. «Με το τελευταίο νομοσχέδιο δίνουμε τη δυνατότητα σε γιατρούς που θα φύγουν τους θερινούς μήνες, να πάρουν επιπλέον χρήματα για να πάνε σε περιοχές με έντονη τουριστική κάλυψη. Υπάρχει μια πραγματικότητα, που δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε, το ΕΣΥ δεν είναι πλέον ελκυστικό για τους γιατρούς. Βγαίνουν προκηρύξεις σε πολλά νοσοκομεία, πολλών περιοχών, δεν υπάρχει προθυμία. Έχουμε ένα σχεδιασμό που συνδέεται με πολλά κίνητρα διότι από τη μία έχουμε τις θέσεις και από την άλλη δεν έχουμε την προθυμία να καλυφθούν». 

Ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί παράταση στο κομμάτι των συνταξιοδοτήσεων, για ένα εξάμηνο. «Όπου έχουμε πρόβλημα, οι άνθρωποι που θα έβγαιναν σε σύνταξη θα μπορέσουν να παραμείνουν και έχουμε πλήρη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ιδιώτες να καλύψουν τα κενά, δεν είναι μόνιμη λύση αλλά όσο υπάρχει πρόβλημα πρέπει να ενεργοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας».

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης σημείωσε αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα κύμα που δίνει πολλά κρούσματα όμως δεν υπάρχει καμία αύξηση στους σκληρούς δείκτες. «Παράλληλα, υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες. Έχουμε ένα σχεδιασμό, ειδικά στις περιοχές που πιέζονται από τον τουρισμό, λόγω του ότι είναι περισσότερος πληθυσμός, μπορεί να υπάρξει παραπάνω πίεση. Με στοιχεία που έχουμε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αυτή τη στιγμή σε επίπεδο πίεσης, είναι στην καλύτερη δυνατή θέση. Δεδομένου ότι το κύμα θα κορυφωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα υπάρξει πίεση, αλλά έχουμε δρομολογήσει με συγκεκριμένα κίνητρα να μπορέσουμε να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα