Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Στο «μπλοκάκι» του ΟΦΗ ο Αλί Σαμάτα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Aλί Σαμάτα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή των Κρητικών για τη θέση του «9», ωστόσο είναι μία περίπτωση που αξιολογείται σοβαρά, καθώς συνδυάζει εμπειρία, προσωπικότητα και γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο ΟΦΗ βρίσκεται στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, παράλληλα προσπαθεί να ενισχυθεί μεταγραφικά.
Πέρα από την περίπτωση του Αϊτόρ για τα εξτρέμ, ψάχνει παίκτες και για την κορυφή της επίθεσης, όπως έχουμε γράψει ξανά, δείχνει να δυσκολεύεται με αρκετές περιπτώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CRETA24, o OΦΗ εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Μπουάνα Αλί Σαμάτα, με τον έμπειρο φορ να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές των Κρητικών για τη θέση του σέντερ φορ.
Ο 33χρονος διεθνής από την Τανζανία, τον προσεχή Δεκέμβριο συμπληρώνει τα 34 του χρόνια, πρόκειται για φορ περιοχής, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη διετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ, στον οποίο μεταγράφηκε τον Ιούλιο του 2023 από τη Φενέρμπαχτσε.
Με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» κατέγραψε 41 συμμετοχές στη Super League, σημειώνοντας έξι γκολ, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Ligue 1 με τη Χάβρη.
Εκεί πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις και πέτυχε δύο τέρματα, συμβάλλοντας στην πορεία της ομάδας, η οποία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 14η θέση. Πάντως, δεν αναμένεται να συνεχίσει στους ”μπλε”, ενώ φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της Superleague.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σαμάτα δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή των Κρητικών για τη θέση του «9», ωστόσο είναι μία περίπτωση που αξιολογείται σοβαρά, καθώς συνδυάζει εμπειρία, προσωπικότητα και γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μπορεί να διαδραματίσει ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, Χρήστος Καρυπίδης. Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στον ΠΑΟΚ, με τον Καρυπίδη να γνωρίζει τόσο το αγωνιστικό προφίλ όσο και τον χαρακτήρα του διεθνούς επιθετικού, στοιχείο που ενδέχεται να διευκολύνει τις επαφές.
Ο Σαμάτα έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες της Γκενκ, της Άστον Βίλα και της Φενέρμπαχτσε, ενώ στο παρελθόν έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά για τις μεταγραφές του.
Η περίπτωσή του παραμένει ανοιχτή, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει την αξιολόγηση των διαθέσιμων επιλογών πριν προχωρήσει στις τελικές του αποφάσεις για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.