Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται η Κρήτη, αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, η οποία με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε κλιματική κρίση.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης εξήγησε ότι έχουν παραληφθεί οι μελέτες για την προσαρμογή της Κρήτης στην κλιματική αλλαγή.

«Έχουμε αναθέσει μελέτες για τη διάβρωση των ακτών σε επτά περιοχές, προκειμένου να δούμε τι θα συμβεί και τι μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, στόχος είναι από τις μελέτες αυτές να καταγραφούν τα έργα, τα οποία έχουν ήδη περιγραφεί, ώστε να ενταχθούν στα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Οι μελέτες για την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να επικαιροποιούνται κάθε πέντε χρόνια», διευκρίνισε ο κ. Ξυλούρης, τονίζοντας ότι «η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει ο κόσμος να ελαττώσει την σπατάλη του νερού και την κατανάλωση ενέργειας, παραδέχτηκε ωστόσο, ότι απαιτούνται και οι κατάλληλες υποδομές από πλευράς πολιτείας.

Κλείνοντας, ο κ. Ξυλούρης τόνισε ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εκπονήσει σχετικές μελέτες για την κλιματική αλλαγή, στοχευμένες ανά τομέα, ανά περιοχή και ανά είδος.