Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην κοινότητα του Παλαικάστρου στη Σητεία όπου εντοπίζονται διαδοχικά κρούσματα κορωνοιού και το ενδεχόμενο τοπικής καραντίνας φαντάζει ως πολύ πιθανό.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος της Σητείας Γιώργος Ζερβάκης σημείωσε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι πλέον πολύ πιθανό να έχουμε αποκλεισμό της τοπικής κοινότητας. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά από την πολιτεία και περιμένουμε σχετικές οδηγίες».

Στην περιοχή έχουν βρεθεί 13 «θετικοί» ασθενείς και άλλοι 8 που εντοπίστηκαν κατόπιν τεστ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

«Ο ΕΟΔΥ έχει ολοκληρώσει για σήμερα τη διαδικασία των τεστ και τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη», σημείωσε ο δήμαρχος της Σητείας.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε δεκάδες διαγνωστικά τεστ και τα αποτελέσματα σήμαναν .. κόκκινο συναγερμό. Ο αριθμός των «θετικών» στον κορωνοϊό είναι συνολικά 21 ενώ περισσότερο ανησυχεί η διασπορά στην κοινότητα.

«Υπάρχουν κρούσματα σε οικογένειες και υπάρχει διασπορά που δείχνει πως υπήρχε ιικό φορτίο που μετακινήθηκε τα τελευταία24ωρα», τόνισε ο κ.Ζερβάκης.