Στο Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας – Έρχονται προσλήψεις στα νοσοκομεία

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

Ο κ. Πλεύρης έφτασε το μεσημέρι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και είχε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως άμεσα αναμένεται να αναρτηθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί τα αιτήματα των νοσοκομείων του Ηρακλείου, ενώ το επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να βγει στον αέρα και η προκήρυξη για τις 750 θέσεις ιατρικού προσωπικού, στην οποία επίσης έχουν καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό τους οι ανάγκες των νοσοκομείων.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας εξετάζουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο οποίο έχουν ενταχθεί τα νοσοκομεία του Ηρακλείου αλλά και Κέντρα Υγείας του νομού, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν μέσω του προγράμματος τόσο κτιριακά αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Μέτρα για ευάλωτες ομάδες και χωρίς υποχρεωτικό χαρακτήρα

Ο κ. Πλέυρης αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και δήλωσε πως τα κρούσματα αυξάνονται ωστόσο οι νοσηλείες είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα κύματα. «Αυτό σημαίνει ότι με τα δεδομένα που έχουμε δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για τους θερινούς μήνες, ενώ αν χρειαστεί να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση αυτή θα γίνει από το Σεπτέμβριο και μετά και τελείως στοχευμένα», δήλωσε.

«Έχουμε κόσμο εμβολιασμένο, έχουμε στοχευμένες θεραπείας άρα ποια και τα μέτρα θα απευθύνονται στις ευάλωτες ομάδες χωρίς χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα