Στο Ηράκλειο βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Σκρέκας θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα λάθη στους δασικούς χάρτες.

O κ. Σκρέκας αρχικά θα συναντηθεί με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τους δημάρχους του νομού αλλά και τον διευθυντή Δασών.

Πάντως, οι αγρότες είχαν ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή στον υπουργό θέλοντας να του δώσουν το στίγμα των διαθέσεων τους.

Στη σύσκεψη και ο δήμαρχος Ηρακλείου

Στην ενημερωτική σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο Υπουργός επανέλαβε κατηγορηματικά την δέσμευση του ότι τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες θα λυθούν και μάλιστα περιέγραψε  τον τρόπο με τον οποίο θα συμβεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί να επανέλθουμε».