συμβασιούχους στον Δήμο Hρακλείου, πορτοκαλί η Λότζια, Δήμος Ηρακλείου, Λότζια, Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Στο Ηράκλειο βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, όπου θα δώσουν το παρών σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται σήμερα κοντά στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. «Σε ένα Ηράκλειο που αλλάζει γίνεται καλύτερο, με έργα υποδομής και θα δούμε και άλλα θέματα που ταλανίζουν τους Δήμους».

Σε ότι αφορά το ζήτημα των δασικών χαρτών, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως έχει ενημέρωση από τον κ. Αμυρά που είναι υπεύθυνος για το θέμα αυτό και βαίνει προς επίλυση. «Σε κάποιες περιοχές είχαν προχωρήσει νωρίτερα, παρόλα αυτά είναι ένα θέμα που αν προχωρούσε όπως φαινόταν θα ήταν καταστροφικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει διάθεση από το ΥΠΕΝ να λυθεί το θέμα».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα οικονομικά κόστη των Δήμων, λέγοντας πως δεν διαφέρουν από αυτά που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες. «Η ενέργεια για το πρώτο εξάμηνο έχει εκτιναχθεί με ένα συντελεστή επί δύο ή επί τρία. Πήραμε μια πρώτη βοήθεια τον Μάρτιο 114 εκ. συν 14 εκ. για τις σχολικές Επιτροπές. Πρέπει να δοθεί άμεσα μια νέα οικονομική ενίσχυση, έχουν υποσχεθεί άλλα 100 εκ. που πρέπει άμεσα να δοθούν, που και αυτά θα καλύψουν ένα μέρος της δαπάνης. Δεν έχει λυθεί όμως το θέμα με τις ΔΕΥΑ και τους Δήμους που έχουν τμήματα ύδρευσης. Τα κόστη έχουν ξεφύγει εντελώς για την ηλεκτρική ενέργεια, είναι το δεύτερο κόστος των επιχειρήσεων και δεν έχουμε δει ακόμη αν οι ΔΕΥΑ έχουν μπει στο σχεδιασμό για ενίσχυση όπως έχει γίνει και σε άλλους τομείς, όπως τα αρτοποιία. Μια τέτοια ενίσχυση θα είναι μια λύση που θα αρμόζει και για τις ΔΕΥΑ της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τοποθετήθηκε και για τους παιδικούς σταθμούς λέγοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι βρεφικοί σταθμοί και ήδη υπάρχει στο τραπέζι μια λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί. «Να μπορέσουμε δηλαδή, να μικρύνουμε το όριο στους βρεφικούς και να μεγαλώσουμε τα όρια στους παιδικούς σταθμούς. Το δουλεύει και η επιστημονική επιτροπή, αν αυτό είναι αποδεκτό, από την θέση της ΚΕΔΕ αποτελεί ρύθμιση αυτό, θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε πολλά παιδιά φέτος».

Ωστόσο, ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης με τον ίδιο να τις χαρακτηρίζει «μη απαραίτητες». «Μας απορρυθμίζουν τελείως, μας αποπροσανατολίζουν και τους Δήμους από τα προβλήματα που έχουμε, εμείς ελπίζουμε να γίνουν στην ώρα τους ώστε να έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας, να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που έχει η αυτοδιοίκηση».

Κλείνοντας, από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του πρόεδρου κ. Παπαστεργίου, λέγοντας παράλληλα πως θα επιχειρήσουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους.