Σε μια κρίσιμη καμπή βρίσκεται το βρετανικό σύστημα υγείας που φιλοξενεί καθημερινά πρωτόγνωρες εικόνες απελπισίας, με τις χιλιάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία να εντείνουν το κλίμα ασφυξίας.

Καλώντας να αντιμετωπίσει το NHS το στοίχημα της αποσυμφόρησης, μετά το δραματικό καμπανάκι του Μπόρις Τζόνσονον για εξάντληση των κλινών ΜΕΘ, αποφασίστηκε να μεταφερθούν δεκάδες ασθενείς από νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας σε ξενοδοχεία.

Ο λόγος για την οποίο σχεδιάστηκε η στρατηγική της μεταφοράς είναι για να διατεθεί επιπλέον χώρος στις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, 107 δωμάτια του τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείου, Best Western Plus , στο Κρόιντον, στα νότια του Λονδίνου, θα φιλοξενήσουν ασθενείς του νοσοκομείου King’s College, που αναρρώνουν από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Sky News, τουλάχιστον ένας ασθενής έχει μεταφερθεί και τέθηκε σε απομόνωση.

Έχει γίνει γνωστό, ότι 20 ακόμη μονάδες του NHS σχεδιάζουν να μεταφέρουν ασθενείς σε νοσοκομεία.

Τα δωμάτια, πάντως, στο ξενοδοχείο του Κρόιντον θα δώσουν κατά κύριο λόγο προτεραιότητα στους ασθενείς που δεν έχουν στέγη και στις ευπαθείς ομάδες.

Οι ασθενείς θα διαμένουν στο ξενοδοχείο από 10 μέχρι 14 ημέρες, ενώ θα δημιουργηθεί ειδικός διάδρομος και ανελκυστήρας για αυτούς.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα απαγορεύουνται οι επισκέψεις στα δωμάτια ασθενών με κορωνοϊό. Τα γεύματα θα παραδίδονται σε καφέ χάρτινες σακούλες τρεις φορές την ημέρα και έξω από κάθε πόρτα.

Τα σεντόνια και οι πετσέτες θα αλλάζουν μία φορά την εβδομάδα. Το μέλος του προσωπικού που θα επισκέπτεται τους ασθενείς θα φορά ειδικό εξοπλισμό, ενώ οι ασθενείς θα διακομίζονται στα νοσοκομεία μόνο με ασθενοφόρο.

Πηγή: protothema.gr