Για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής, με φόντο την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν έχει διστάσει να συμμετάσχει σε σχήματα ανάγκης, όποτε προέκυψαν ζητήματα εθνικής ανάγκης. Οποιαδήποτε συζήτηση, όμως, για συνεργασία με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συγκυρίας».

Για τις εξελίξεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης που ανέλαβε από κοινού με τον Κώστα Σκανδαλίδη σημείωσε πως «δεν είναι ούτε παραίτηση ούτε απομάκρυνση. Είναι μία αναδιάταξη δυνάμεων. Το σύνολο των 22 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προχωράμε συλλογικά για να απαντήσουμε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Για τις εσωτερικές ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Κατρίνης πρόσθεσε πως «είμαστε όλοι ταγμένοι σε έναν συλλογικό στόχο και μια κοινή προσπάθεια. Όλοι πάνω από όλα βάζουμε τον κεντρικό στόχο μπροστά που είναι να πείσουμε τους πολίτες και να τους φέρουμε κοντά μας».

Ο κ. Κατρίνης έκανε εκτενή αναφορά στις οικονομικές προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας βολές για πολιτικές της κυβέρνησης για την οικονομία.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βολευτεί στη θέση του παρατηρητή των εξελίξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης.