Στις εργασίες στο Πάρκο Ερυθραίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Το Πάρκο Ερυθραίας, ένα οραματικό έργο το οποίο περίμεναν τα νότια προάστια του Ηρακλείου εδώ και δεκαετίες έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα οι εργασίες στο πρώτο τμήμα του Πάρκου ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου και προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη περπάτησε στην περιοχή των εργασιών και  ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία τους.

Εν συνεχεία δήλωσε σχετικά: «Το Πάρκο Ερυθραίας υπήρξε όραμα δεκαετιών για την πόλη και δίκαιο αίτημα των κατοίκων στις Μεσαμπελιές και στις γύρω περιοχές. Επιτέλους έφτασε η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα.  Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του πρώτου έργου θα παραδοθεί εντός του έτους.  Όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις οι Ηρακλειώτες θα έχουν στη διάθεσή τους έναν πολυχώρο αναψυχής, πρασίνου και άθλησης, ένα μητροπολιτικό Πάρκο επί της ουσίας το οποίο θα αναβαθμίσει ολόκληρο το νότιο κομμάτι του Ηρακλείου και θα αποτελέσει πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες».

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα.  Το πρώτο από αυτά τα τρία είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).

Στην συγκεκριμένη παρέμβαση προβλέπεται η δημιουργία περιπατητικής διαδρομής και ποδηλατόδρομου,  περιοχών πρασίνου, ανάπαυσης, σημείων στάθμευσης ποδηλάτων, χώρου με τραπεζόπαγκους και μία μικρή παιδική χαρά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα