Την στήριξη των ντόπιων καλλιτεχνών μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν στόχο δήμος Ηρακλείου και περιφέρεια Κρήτης. Αυτό τόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλέυρη μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA για την επόμενη μέρα στον πολιτισμό μετά την πανδημία.

«Προτεραιότητα μας είναι να γίνουν εκδηλώσεις και να στηρίξουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και αυτό έχουμε πει στις συναντήσεις που κάναμε με όλους τους δήμους. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε οργανωμένους χώρους των δήμων με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα να μπορεί ο πολίτης να παρακολουθεί κάποιες εκδηλώσεις από το σπίτι του. Βασικός όμως στόχος είναι εκδηλώσεις με ασφάλεια με στόχο την στήριξη των ντόπιων καλλιτεχνών.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κωστής Φασουλάκης.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου επεσήμανε πως δύσκολα μπορεί να γίνει προγραμματισμός καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς.

«Ως δήμος Ηρακλείου είχαμε την πρόνοια για τη δημιουργία του διαδικτυακού καναλιού που είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και συνεχίζουμε να ενισχύουμε με εκδηλώσεις. Είναι πολύ ενθαρρυντικό για μας πως το υπουργείο Πολιτισμού το έχει συμπεριλάβει στον δικό του ιστότοπο ενώ το παράδειγμα μας το ακολούθησαν και άλλοι δήμοι. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την περιφέρεια Κρήτης ώστε να μην κλείσουμε τις ίδιες εκδηλώσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες και σχήματα. Το δυσάρεστο είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό για τον επόμενο πχ μήνα γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει αλλάξει μιας και το τοπίο είναι ρευστό.» ήταν η σχετική τοποθέτηση από την κ Αρ. Πλεύρη