Στην Θεσσαλονίκη σε συνέδριο για τους «Υδάτινους πόρους» ο Άρης Παπαδογιάννης με κλιμάκιο του Ο.Α.Κ.

Στις εργασίες του διήμερου, 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τους Υδάτινους πόρους, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα [Παρασκευή 3/6/2022] στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «Άριστον μεν ύδωρ», συμμετέχει αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη.

Στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε το θέμα της μη επάρκειας αποθεμάτων υδάτινων πόρων – με τα στοιχεία να προκαλούν προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα –  ενώ έγινε ακόμη ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα “Ύδωρ 2”, ύψους 4 δισ. ευρώ, που εξήγγειλε η κυβέρνηση με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο περιλαμβάνει σειρά έργων, από αρδευτικά δίκτυα, ταμιευτήρες νερού, μέχρι και τη διευθέτηση κοιτών, στα οποία η Κρήτη και ο Ο.Α.Κ, θα έχουν ενεργή συμμετοχή.

Τον κ. Παπαδογιάννη συνοδεύουν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης καθώς και ο χημικός μηχανικός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Αποσελέμη, κ. Στέλιος Γυπαράκης.

Ο κ. Γυπαράκης, ήταν κι ένας εκ των ομιλητών του συνεδρίου, πραγματοποιώντας ομιλία με θέμα «Παρακολούθηση κύριων λειτουργικών παραμέτρων και ποιοτικών χαρακτηριστικών επεξεργασμένου νερού: Η εμπειρία πέντε ετών [2017-2022] της Ε.Ε.Ν. Αποσελέμη».

Στη διοργάνωση του συνεδρίου συμμετέχουν, η Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και η Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα