Στην Πατρίδα μας κινδυνεύει μόνο η σοβαρότητα

Πρέπει να διαβάσετε

Νίκος Αντωνακάκης
Νίκος Αντωνακάκης
Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Ο Νίκος Αντωνακάκης είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τον αρχηγό και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζουν σε ένα δικό τους κόσμο. Σε ένα παράλληλο σύμπαν. Λες και δεν υπήρξε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου συνεχίζουν να ζουν αρνούμενοι την πραγματικότητα. Για την καταγραφή της εκλογικής τους δύναμης στο 20% δεν έχουμε ακούσει μία κουβέντα αυτοκριτικής. Τους φταίει ο ανώριμος λαός που θα πληρώσει, τους φταίει η ελάσσονα αντιπολίτευση, ανώριμη και αυτή, που δεν κατάλαβε το μεγαλειώδες σχέδιο της απλής αναλογικής. Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. Ποτέ αυτοί.

Στην κάλπη της 21ης Μαΐου συνέβησαν δύο σημαντικά πολιτικά γεγονότα. Ο ελληνικός λαός αφενός επιδοκίμασε τη Νέα Δημοκρατία για το έργο της και το κυβερνητικό της σχέδιο για τη νέα τετραετία αλλά κυρίως για τη συνεπή της πρόταση για σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας.

Και αφετέρου αποδοκίμασε την αξιωματική αντιπολίτευση. Μία αποδοκιμασία που δεν έχει προηγούμενο στην περίοδο της Μεταπολίτευσης που ποτέ κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε χαμηλότερη επίδοση. Έχει όμως εξήγηση. Παραμένουν αδιόρθωτοι. Παραμένουν ίδιοι. Αθεράπευτα λαϊκιστές.

Το 2015 έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τη σύμπραξη της Χρυσής Αυγής και το 2023 έκλεισαν το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Το 2015 έσκιζαν μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, βαρούσαν νταούλια και χόρευαν οι αγορές, άλλαζαν την Ευρώπη. Και άλλαξαν τα φώτα στους Έλληνες. Έκλεισαν τις τράπεζες, έφεραν ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε στην ελληνική οικονομία 200 δις ευρώ. Τάραξαν την ελληνική κοινωνία στους φόρους. Μας κατηγορούσαν «μερκελιστές, προδότες, γερμανοτσολιάδες» και αποδείχθηκαν τα πιο πειθήνια όργανα των δανειστών.

Παρουσιάστηκαν προεκλογικά σαν υπέρμαχοι της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου. Μας μίλησαν για «Δικαιοσύνη παντού». Ποιοι; Αυτοί που έστησαν τη σκευωρία Novartis με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες για να στείλουν στη φυλακή 10 πολιτικούς τους αντιπάλους.

Παρουσιάζονται σαν υπέρμαχοι της Δημοκρατίας. Ποιοι; Αυτοί που δηλώνουν μετεκλογικά ότι ο δημοκρατικός λαός έπαθε σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα. Κατηγορώντας ουσιαστικά τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, το 41% του ελληνικού λαού, σαν μη δημοκράτες.

Τώρα θέλουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να είναι ανάχωμα στην παντοδυναμία Μητσοτάκη. Γιατί ισχυρίζονται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα θα κινδυνεύσει από την αυτοδυναμία Μητσοτάκη. Λες και αυτή δεν θα είναι η βούληση του ελληνικού λαού στην κάλπη.

Δυστυχώς στην Πατρίδα μας κινδυνεύει μόνο η σοβαρότητα.

Άλλα Πρόσφατα