Στην Κρήτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ: Πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας για 826 ευρώ κατώτατο μισθό

Οι προτάσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης.

Η πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό είναι τα 826 ευρώ μηνιαίως, όπως ανέφερε ο κ. Αργείτης. Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παρά τις αυξήσεις των τελευταίων ετών εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το κατώφλι στης φτώχειας. Γι αυτό στη μελέτη προτείνεται ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στο όριο ή πάνω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στη μελέτη λαμβάνονται υπόψη δείκτες όπως το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και το 60% του ενδιάμεσου μισθού που ανέρχεται είναι 780 ευρώ. Αν συνεκτιμηθεί και ο προσδοκώμενος πληθωρισμός του 2023, τότε ο προτεινόμενος μισθό είναι 826 ευρώ μηνιαίως.

Η αύξηση θα έχει θετική επίδραση στο ΑΕΠ και στην παραγωγικότητα , δεν προκαλεί πληθωρισμό και βελτιώνει το βεβαιωτικό επίπεδο των χαμηλόμισθων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.

Στην συνέντευξη τύπου δόθηκε παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά και η μελέτη του ινστιτούτου εστάλη και στον ΟΜΕΔ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα