Στην Κρήτη ο μεγαλύτερος αριθμός επικίνδυνων ημερών για πυρκαγιά

Πρέπει να διαβάσετε

Θετικός τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο είναι ο απολογισμός για το πρώτο μισό της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Ιουλίου στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συλλέγει και επεξεργάζεται το European Forest Fire Information System, η συνολική έκταση που έχει καεί στη χώρα μας από ανέρχεται σε 2.279 ha, ίση με το 1/5 περίπου του μέσου όρου της περιόδου 2008-2018 (10.541 ha).

Ο αριθμός των «επικίνδυνων ημερών» δεν ξεπέρασε τις 10-20 στο μεγαλύτερο κομμάτι του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Τα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, ήταν οι περιοχές με το μεγαλύτερο αριθμό «επικίνδυνων ημερών» (40-60). Στην Αττική και την Εύβοια, τέλος, το πλήθος των «επικίνδυνων ημερών» κυμάνθηκε μεσοσταθμικά μεταξύ 20-40 ημερών.

Σε αυτή τη θετική εικόνα έχουν συνεισφέρει οι πυρό-μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα μας κατά το τρίμηνο 01/05 – 31/07/2019, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, ασθενείς ανέμους και μεγαλύτερο ύψος βροχοπτώσεων από τα κλιματικά επίπεδα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα