Από το πρωί υπήρχε η φημολογία πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κρήτη θεσμικά και όχι απλά τα Χανιά για διακοπές, ωστόσο οι φήμες έκλιναν περισσότερο στο ότι δεν θα έρθει παρά στο ότι θα πραγματοποιήσει μια οργανωμένη περιοδεία.

Τελικά λόγω των υγειονομικών κυρίως συνθηκών, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κρήτη την Παρασκευή, με το πρόγραμμα του να σχετίζεται αποκλειστικά με την υποστήριξη των εμβολιασμών και την ενίσχυση των δομών υγείας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού αρχίζει από το Ρέθυμνο νωρίς το πρωί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται την κινητή εμβολιαστική μονάδα στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου στις 9.30 το πρωί.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο νοσοκομείο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην αναβαθμισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και θα ενημερωθεί για τις κλινικές COVID, αλλά και την επικείμενη λειτουργία του κέντρου Alzeheimer’s.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επίσης θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι Διοικήσεις Πανεπιστημιακού και Βενιζέλειου, οι Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, καθώς και οι συντονιστές Διευθυντές COVID – 19.

Το μεσημέρι, στη 1.30 ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί το Εμβολιαστικό Κέντρο Ηρακλείου.