Από το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή της στην Κρήτη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Η κα Μενδώνη, όπως πρώτα αποκάλυψαν, η Τηλεόραση CRETA και το Creta24.gr, θα εποπτεύσει την πορεία εξέλιξης του έργου, αλλά και θα δώσει λύσεις αναφορικά με τις «δεσμεύσεις» χώρων που έχουν υλοποιηθεί από την Αρχαιολογία.

Η υπουργός επιθεώρησε τον χώρο όπου ήδη γίνονται ανασκαφές, ενώ αυτήν την ώρα ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα Μενδώνη θα επισκεφθεί αύριο τη Μεσαρά, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία στους βασικούς αρχαιολογικούς χώρους της Γόρτυνας, καθώς και στο νέο Μουσείο της Μεσαράς.

Εκτός από τη Γόρτυνα όμως, η Υπουργός θα επισκεφθεί τόσο το Αρχαιολογικό Ανάκτορο της Φαιστού, όσο και το Δήμο Φαιστού, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά, εκτός από τις προοπτικές για την ενίσχυση του Πολιτισμού και το φλέγον ζήτημα αποκατάστασης της Λαβυρίνθου, για το οποίο η Υπουργός έχει δεσμευθεί πως θα το δει προσωπικά στην κατεύθυνση αποκατάστασης της, προκειμένου να γίνει επισκέψιμη ξανά.

Στην περιοδεία της Υπουργού προστέθηκε και μία ακόμα ημέρα στο Ηράκλειο, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα ενετικά τείχη και τα νεώρια, ενώ στο περιθώριο των συναντήσεων θα έχει επαφές, τόσο με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, όσο και με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Η Υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να αναχωρήσει από το Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου.